Onze burelen en het magazijn zijn gesloten van 15 juli tot en met 2 augustus wegens bouwverlof
Willems Tecno

Energie besparen, hoe begin je er aan?

Willems Tecno Partner Viessmann Energie besparen

Je gaat bouwen, verbouwen of renoveren en wilt graag energie besparen. Dan kies je best van bij de start voor energiezuinige installaties, technieken en materialen. 

Je kan bij Willems Tecno terecht voor alles wat met duurzaam energie besparen te maken heeft.  Wij kunnen jou voorzien van zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen, klimaatregeling, regenwaterrecuperatie en overige duurzame producten.
 
De architect, het studiebureau of de EPB-verslaggever is het best geplaatst om je te adviseren rond de wettelijke mogelijkheden. Aan de hand van dit verslag geven wij advies over de meest efficiënte oplossing om energie te besparen. Wij beschikken over een uitgebreid assortiment waarmee we jou een compleet pakket kunnen aanbieden.

Weet je zelf al precies hoe en wat dan zit je bij Willems tecno alvast bij de juiste vakman voor de uitvoering.
 
Vraag nu online je offerte of afspraak aan.

Vlaanderen geeft een aantal subsidies voor wie zijn woning energiezuiniger wil maken. Je vindt ze terug op de website van Vlaanderen.
Voor Brussel kun je terecht op de website van huisvesting Brussels. De premies voor Wallonië staat op het portaal van Wallonië.

Op het portaal van de Belgische overheid vind je ook allerhande informatie terug en dit voor de drie regio's. 

Een EPB is een energie- en binnenklimaat studie. Deze is verplicht voor nieuwe woningen en voor grote verbouwingen. Het doel van de EPB studie is om de isolatienormen te halen, het binnenklimaat zo comfortabel mogelijk te maken en het energieverbruik zo laag mogelijk te houden. Uit het EPB-verslag volgt een energieprestatiecertificaat (EPC) dat aan de bouwheer bezorgd wordt. Het EPB wordt opgemaakt door een industrieel ingenieur, een burgerlijk ingenieur of architect die geregistreerd is bij het Vlaams Energieagentschap als EPB-verslaggever.

Het gewone EPC daarentegen is een energiecertificaat dat verplicht opgesteld wordt bij de verkoop of verhuur van bestaande woningen eninformeert over het energieverbruik van de woning. In het EPC vind je ook adviezen voor een zuiniger verbruik.  Het gewone EPC wordt opgemaakt door een energiedeskundige type A. Deze persoon hoeft enkel een opleiding te volgen en een examen af te leggen, er zijn geen diplomavereisten.

Op zoek naar een echte vakman?

Willems Tecno N.V.

Leuvensesteenweg 157 -  B- 3070 Kortenberg
Ondernemingsnummer 0442.612.087

Openingsuren Magazijn: elke weekdag van 08u tot 12u
Openingsuren Burelen: elke weekdag telefonisch van 08u tot 12u en enkel per mail of via de online formulieren van 14u tot 17u