! Onze burelen en het magazijn zijn op 1 mei , 9 en 10 mei alsook 20 mei gesloten wegens feestdagen.
Willems Tecno

Mazoutverwarming

Verwarmen met stookolie: wat mag nog wel en wat niet meer

!Belangrijk punt: de beperkende regelgeving hieronder geldt enkel en alleen voor Vlaanderen. In Wallonië en Brussel blijft het toegestaan om een nieuwe stookolieketel te installeren in een nieuwbouwwoning en om een oude ketel te vervangen in een bestaande woning. Let wel, vanaf 1 juli 2025 mag je in Brussel geen nieuwe stookolieketels meer installeren.
 
Stookolie is een van de meest vervuilende fossiele energiebronnen. Het gebruik ervan moet worden afgebouwd. Sinds 2022 zijn er daarom in Vlaanderen nieuwe regels bij verwarming van gebouwen: stookolieketels mogen niet meer overal geplaatst of vervangen worden.
Uitfasering van stookolieketels:
  • Sinds 1 januari 2022 is het in bestaande gebouwen (woningen en niet-residentiële gebouwen) niet meer toegelaten om nog een stookolieketel te plaatsen als in je straat een aansluiting op het aardgasnet mogelijk is. Kleine herstellingen aan bestaande toestellen blijven wel mogelijk.

  • In nieuwbouw (woningen en niet-residentiële gebouwen) met bouwvergunningsaanvragen vanaf 1 januari 2022 mag men geen stookolieketels meer plaatsen, zelfs als er geen aansluiting op het aardgasnet mogelijk is.

  • In gebouwen die een ingrijpende energetische renovatie ondergaan (woongebouwen en niet-residentiële gebouwen) mag men vanaf 1 januari 2022 geen stookolieketel meer plaatsen, los van de datum van de omgevingsvergunningsaanvraag.

Meer informatie over de nieuwe wetgeving en de uitfasering van stookolieketels in Vlaanderen vind je hier.

Moet ik mijn mazoutketel laten vervangen

Vervanging van oude verwarmingsketels is niet verplicht. Zolang je cv-ketel niet defect is, mag je oude cv-ketel in gebruik blijven, op voorwaarde dat je installatie ook voldoet aan de verplichtingen voor keuring en onderhoud.  Met het serviceplan van Willems Tecno kun je op je beide oren slapen.

Meer informatie over de nieuwe wetgeving en de uitfasering van stookolieketels in Vlaanderen vind je hier.

Alternatieven voor je mazoutketel

Is je oude mazoutketel wel dringend aan vervanging toeLaat je adviseren over de alternatieven door de specialisten van Willems Tecno!  Voor elke woning of voor elke verbouwing is er de gepaste verwarmingsketel! Wij zorgen voor de volledige installatie en werken alles tot in de puntjes af. 

Installatie en renovatie van je mazoutketel

Voor elke woning of voor elke verbouwing is er de gepaste verwarmingsketel! Wij zorgen voor de volledige installatie van een nieuwe condensatieketel en indien nodig zorgen we ook voor de plaatsing van een nieuwe opbouw mazouttank en werken alles tot in de puntjes af.
 

Onderhoud en ontluchten van je mazoutketel

Voor een optimaal rendement van je mazoutketel is het nodig - en wettelijk verplicht - om deze elk jaar een grondige onderhoudsbeurtte geven.  De vakmannen van Willems Tecno hebben het Cedicol attest, waardoor ze bevoegd zijn om stookolie installaties te onderhouden

Lees hier alles over onderhoud en het plannen van een afspraak.
Willems Tecno ontwikkelde ook het serviceplan zodat je op je twee warme oren kan slapen.

Herstelling van je mazoutketel

Ook voor herstellingen of vragen rond je mazoutketel kan je rekenen op de snelle service van Willems Tecno. 
Op onze pagina herstellingen lees je er alles over en kun je online je herstelling aanvragen.

Wens je graag meer informatie, een passend advies of een vrijblijvende offerte? 
Willems Tecno is ook jouw professioneel adviseur en installateur in energie besparen, gasketels en alternatieve ecologische oplossingen warmtepompen en zonne-energie.
 

Op zoek naar een echte vakman?

Willems Tecno N.V.

Leuvensesteenweg 157 -  B- 3070 Kortenberg
Ondernemingsnummer 0442.612.087

Openingsuren Magazijn: elke weekdag van 08u tot 12u
Openingsuren Burelen: elke weekdag telefonisch van 08u tot 12u en enkel per mail of via de online formulieren van 14u tot 17u